Koa-de

Koa-De massages

In een massage worden Westerse en Oosterse massagetechnieken toegepast! Westerse massages werken op spieren, huid en soms op het bindweefsel. Bij Oosterse massages wordt er naar de mens als geheel gekeken dus als een eenheid tussen lichaam en geest.
Klachten en spanningen zijn vaak signalen van het lichaam, dat er iets uit balans is. Door middel van massage proberen we de balans weer terug brengen. Daardoor ga je met een ontspannen gevoel weer naar huis.

Kijk hieronder voor de verschillende soorten massages, neem contact op of maak meteen een afspraak.

Anita is aangesloten bij de beroepsorganisatie CAT (Collectief Alternatief Therapeuten) en is hierdoor gehouden te handelen conform de CAT regelgeving. Daardoor valt Koa-De onder de wet ‘kwaliteit, klachten en geschillen zorg’ (Wkkgz).

INTEGRALE HOLISTISCHE MASSAGE

Heb je fysieke klachten waar je niet vanaf komt?
Je bent onder behandeling (geweest) van een fysiotherapeut maar komt niet verder?
Dan is integrale holistische massage iets voor jou omdat ik verder ga daar waar de fysio stopt!

Integrale holistische massage is een diepgaande massage die als doel heeft de balans en gezondheid van het lichaam te stimuleren. Hierbij zijn verschillende massagevormen van toepassing waaronder diepe bindweefselmassage.
Dit helpt diepe, vaak oude en hardnekkige spanningen los te laten waarmee stap voor stap naar de kern van de klacht wordt toegewerkt. De kern bij deze massage vormt de triggerpoint (spierknoop).
triggerpoint
In de bovenstaande afbeelding zie je een bolvormige weergave van de spierknoop (triggerpoint) en je ziet waar de verstopping in de spiervezel zit. De haarvaten worden dichtgedrukt en daarmee wordt de doorbloeding van dat gebied afgesloten.
Het zuurstofgebrek en de opeenhoping van afvalstoffen die daarvan het gevolg zijn doen nog meer spiervezels samentrekken. Hierdoor verkorten de spiervezels waardoor er spanning komt in naastliggende gewrichten en spieren met als gevolg pijn, stijfheid en kraken. Daardoor verzwakken je spieren en komt er druk op de zenuwen en bloedvaten en dit veroorzaakt tintelingen, koude lichaamsdelen of uitstralende pijn.

Integrale holistische massage is nodig om de triggerpoints als een soort spons leeg te knijpen. Hiermee wordt de bloedcirculatie gestimuleerd waardoor zuurstof en voedingsstoffen weer goed in de hele spier komen en afvalstoffen beter worden afgevoerd. De spieren kunnen zich zo herstellen en weer goed ontspannen.
Lees meerONTSPANNINGSMASSAGE

Een ontspannings massage is een massage waarbij de huid en spieren ontspannen en de bloedsomloop wordt gestimuleerd. De naam zegt het eigenlijk al, het geeft een ontspannen gevoel en wordt vaak geboekt na grote inspanning bij sport of werkzaamheden.

Wil je dus bijkomen van een stressvolle week of heb je gewoon behoefte aan wat extra ontspanning, boek dan een ontspanningsmassage.

VOETREFLEXMASSAGE

Het hele lichaam weerspiegelt zich in de voeten.
Vele punten op de voet corresponderen met o.a. organen, klieren en spieren in het lichaam. Deze punten worden ook wel de “reflex-zones” genoemd.
De verbinding loopt via de zenuwbanen en meridianen (energiebanen).
Door deze reflexzones te masseren op beide voeten kunnen blokkades worden opgeheven en kan de energie weer vrij stromen.
De massage voelt ontspannen aan.


Veel klachten van pijn, ongemakken of beperkingen hebben vaak een logische oorzaak.
Meestal algemene Body Stress d.w.z. vastgezette spanning in de spieren.
Met name integrale massage zorgt ervoor om veel van uw klachten op te lossen door de vastgezette spanning los te laten.
We noemen dit ook wel Body Stress Release.