Permsal Magnesium

Ontdek de intense kracht van Magnesium Olie

​voor een lichamelijk en geestelijk gezond leven tot op hoge leeftijd. In de moderne samenleving hebben zelfs jonge mensen te maken met veelvoorkomende gezondheidsproblemen zoals hoge bloeddruk, diabetes, hoge cholesterolwaarden, aderverkalking en overgewicht.

Een belangrijke factor die bijdraagt aan deze ontwikkeling is een wijdverspreid magnesiumtekort, een mineraal dat een essentiële rol speelt in alle biologische processen in ons lichaam.

Het is opmerkelijk dat er geen ander vitaal element is waarvan het tekort zo algemeen voorkomt en tegelijkertijd zo weinig aandacht krijgt als magnesium.

Er zijn verschillende oorzaken voor een magnesiumtekort

​Belangrijke en veelvoorkomende oorzaken zijn onder andere een slecht voedingspatroon, verhoogde stressniveaus en het beoefenen van sport. Daarnaast wordt het gebruik van medicijnen vaak onderschat als een belangrijke oorzaak van magnesiumtekort.

Magnesium is, naast zuurstof en water, een van de belangrijkste levensbehoeften van ons lichaam. De behoefte aan magnesium is persoonlijk en afhankelijk van verschillende factoren, zoals lichaamsgewicht, levensstijl, leeftijd en eventuele klachten.

Gemiddeld heeft een mens ongeveer 400 milligram magnesium per dag nodig. Idealiter halen we dit uit voeding, zoals bananen, granen, noten, abrikozen en groene groenten zoals spinazie. Helaas krijgen we niet altijd voldoende van deze voedingsmiddelen binnen, waardoor er een magnesiumtekort in ons lichaam ontstaat.

Het tekort aan magnesium kan verergerd worden door factoren zoals het drinken van koolzuurhoudende frisdranken, het consumeren van veel suikers, het drinken van koffie, het gebruik van medicijnen of maagzuurremmers, en het intensief beoefenen van sport.

Magnesium – het veelzijdige talent onder de mineralen –

speelt een rol in talloze processen in ons lichaam. Het is betrokken bij stofwisseling, coördineert de opname en verwerking van andere mineralen, reinigt de bloedvaten en voorkomt verkalking, verlaagt het LDL-cholesterol, voorkomt bloedstolsels, is essentieel voor sterke botten en tanden, ontspant bloedvaten en verkrampte spieren, verhoogt de stressbestendigheid, brengt rust in het zenuwstelsel, geeft energie, uithoudingsvermogen en kracht, en zorgt voor een goede nachtrust.

Permsal magnesium bevat magnesiumchloride, een lichaamseigen stof die snel door de huid wordt opgenomen. Magnesium wordt zo rechtstreeks naar de cellen en vervolgens naar de bloedbaan getransporteerd.​


Magnesium wordt het beste via de huid opgenomen,

waardoor het maag-darmkanaal niet wordt belast en de opname optimaal is. Dit is in 2016 wetenschappelijk bewezen door een groot onderzoek.

In tegenstelling tot pillen, die vaak veel vulstoffen, kleurstoffen en glansmiddelen bevatten en slechts een kleine hoeveelheid magnesium leveren, kunnen magnesiumpillen diarree veroorzaken en worden ze niet optimaal door het maag-darmkanaal opgenomen (soms slechts 30%).

Magnesiumolie, daarentegen, wordt via de haarzakjes en zweetklieren opgenomen en bereikt op celniveau een absorptiepercentage van minimaal 90% binnen enkele minuten.

Een bijkomend voordeel van het aanbrengen van magnesiumolie op de huid is dat het lokaal kan worden toegepast om acute problemen te behandelen, zoals spierkrampen, spierpijn, rusteloze benen of artrose. Tot op heden is er geen farmaceutische vorm die een vergelijkbaar snelle werking heeft bij spierproblemen.

Met deze methode kun je nooit te veel magnesium gebruiken. Zodra de cellen verzadigd zijn, wordt er simpelweg geen magnesium meer opgenomen.

Wat doet magnesium voor ons lichaam

Magnesium biedt talloze voordelen voor ons lichaam, zoals het ontspannen van spieren, hart en bloedvaten, het versoepelen van gewrichten, het verbeteren van de nachtrust, het geven van energie en uithoudingsvermogen, het ondersteunen van andere mineralen en vitamines, het verzachten van de huid, het brengen van rust in het zenuwstelsel, het reguleren van de stofwisseling, het stimuleren van vetverbranding, het reinigen van bloedvaten en het voorkomen van verkalking, het versterken van botten en tanden, en het voorkomen van bloedstolsels.

Wil je meer informatie? Download dan de Permsal handleiding.

Permsal Magnesium

Maak van het gebruik van magnesiumolie een dagelijkse gewoonte, net zoals het poetsen van je tanden. De producten van Permsal zijn verkrijgbaar via mijn praktijk en yogastudio in Oss.

NIEUW! Ontdek onze magnesiumgel en warmtepakking. Laat je rug of buik insmeren met magnesiumgel en wikkel het in met een warmtedeken. Laat dit 20 minuten zitten zodat de magnesium zijn werk kan doen. Deze behandeling wordt toegepast tijdens de massage en kost geen extra tijd.

Wil je meer weten? Neem contact op via de onderstaande button.