Integrale Holistische Massage

Een INTEGRALE HOLISTISCHE MASSAGE helpt je diep te ontspannen.

Ontspannen is niet het zelfde als niets doen, luieren of wegdoezelen. Het vraagt om een nieuwsgierige aandacht en te gaan kijken wat er zich afspeelt in je lichaam. Door de massage kunnen opgebouwde spanningen weer vrij stromen. En dat geeft weer nieuwe energie en kracht.

Een integrale holistische massage is opgebouwd uit een combinatie van verschillende technieken uit de oosterse en westerse tradities.

 • KLASSIEKE MASSAGE: Door verbindende, lange strijkingen kunnen huid en spieren, weefsels en gewrichten ontspannen. Er ontstaat contact met het lichaam En de energie in het lichaam en zorgt voor balans.
 • DYNAMISCHE MASSAGE: Door het lichaam zachtjes en ritmisch te schudden en wiegen, of juist dynamisch en actief te bewegen, kan er diepere ontspanning van binnenuit ontstaan. Het onder steunt het proces van loslaten, het werkt stabiliserend en integrerend.
 • STRETCHEN: Door het stretchen wordt er ruimte gecreëerd in spieren en gewrichten. Het activeert de doorstroming van energie.
 • BINDWEEFSELMASSAGE: Door het uitoefenen van diepe druk kan er herstel van diepere spanningen en klachten optreden. Het zelfhelend vermogen wordt geactiveerd. Laag voor laag wordt er naar de kern van de klacht toegewerkt.
 • ENERGETISCHE MASSAGE: Er ontstaat een herinrichting van de subtiele energie door stilte en zachte aanraking.

Tijdens de integrale massage kunnen we stuiten op TRIGGERPOINTS (een Triggerpoint is een kleine, voelbare verharding in een spier. Deze spierknoopjes zijn bij aanraking of bij het rekken van de spier zeer gevoelig en vaak pijnlijk) Deze Triggerpoints worden meegenomen in de behandeling door gericht druk zetten op de aangedane spier en de spierknoop in kwestie.

Masseur in Oss

Voor meer informatie over wat Integrale Holistische Massage voor jou kan betekenen kun je contact opnemen via de onderstaande button. Of je maakt meteen een afspaak.

Werkwijze:

Een integrale massage heeft als doel het zelfhelend vermogen in alle lagen van lichaam en geest te herstellen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat de massage heel zacht en contactvol wordt gegeven waardoor je in de veiligheid van het moment het contact met jezelf en je innerlijk weer kunt voelen.

Wanneer er echter sprake is van meer fysieke spanningen of klachten wordt met diepere technieken als bijvoorbeeld bindweefselmassage vormgegeven. Hierdoor kunnen je in het tempo wat bij je past deze diepere spanningen worden losgelaten. Hierbij is vaak na de eerste sessie al resultaat. Per sessie wordt daarvoor gekeken welke aandacht er nodig is. De massage kan je ook inzicht geven in waarom het lichaam uit balans is geraakt waardoor niet alleen fysieke lagen kunnen worden geheeld.

De behandelingen zijn zeer effectief, doorgaans voel je gelijk na de eerste sessie al resultaat. Vervolgens kan in een reeks van sessies (doorgaans 3 tot 5) worden toegewerkt naar volledig herstel.

Voorafgaand aan de massage is er een kort intake gesprek op basis waarvan de massage wordt afgestemd.

ZELFHELEND VERMOGEN

De uitwerkingen van integrale massage kunnen heel divers zijn. Wat de uitwerking is hangt af van wat er speelt en hoe de verschillende lagen in het lichaam met elkaar verbonden zijn. In het algemeen is het zo dat naast fysiek herstel doorgaans ook andere aspecten weer in balans kunnen komen en dat er meer rust en ruimte in je leven ontstaat.

Voorbeelden van uitwerkingen:

 • Herstel van spanningen en klachten in het lichaam.
 • Ook van klachten die chronisch of uitbehandeld zijn.
 • Je beschikt weer over meer energie.
 • Lichaam en geest zijn meer met elkaar in balans.
 • Het lichaam kan zich op een natuurlijke manier helen.
 • Heelwording komt van binnenuit.
 • Bewustwording, persoonlijke groei.
 • Meer zachtheid in je leven en contact maken met subtiele energie.

HOLISTISCHE MASSAGE

Een holistische massage gaat dieper, raakt de lagen eronder en word je je bewust van wat er zich in de loop van tijd heeft opgebouwd aan spanningen. Je lijf geeft allerlei signalen, die iets zeggen over hoe je je voelt, hoe je met bepaalde situaties omgaat, wat je allemaal opslaat en met je meedraagt. Wat we ook tegenkomen aan gevoelens, emoties en gedachten, het is altijd goed. Het is belangrijk dat we ons lichaam en geest schoonmaken, net zoals we ons huis en tuin onderhouden is het belangrijk dat we dat ook met ons lichaam doen. Het onderhouden van de buitenkant is ons allen wel bekend. Het schoonmaken van de binnenkant gaat over aandacht geven aan de innerlijke processen zoals:

 • Het verwerken van emoties.
 • Ervaringen een plek geven.
 • Loslaten van onbruikbare (oude) denkpatronen.
 • Op een andere manier naar situaties kijken.
 • Lichaam en geest weer in balans brengen.
 • Jezelf ontwikkelen.

 Aandacht aan deze innerlijke processen geeft inzicht, heelt en maakt ruimte voor nieuwe groei.

Een Integrale Holistische Massage duurt 1½ uur en tijdens deze massage maak ik gebruik van de Moxa therapie, uiteraard in overleg.

Integrale Holistische Massagepraktijk in Oss

Voor meer informatie over wat Integrale Holistische Massage voor jou kan betekenen kun je contact opnemen via de onderstaande button. Of je maakt meteen een afspaak.