Integrale Holistische Massage

​Ervaar diepe ontspanning met een Integrale Holistische Massage

Wil je diep ontspannen? Ontspanning gaat verder dan alleen maar niets doen of wegdromen. Het vraagt om nieuwsgierige aandacht en bewustzijn van wat er zich afspeelt in je lichaam. Een Integrale Holistische Massage helpt je om opgebouwde spanningen los te laten, waardoor energie en kracht weer vrij kunnen stromen.

Deze unieke massage combineert verschillende technieken uit zowel oosterse als westerse tradities:

 • KLASSIEKE MASSAGE: Door verbindende, lange strijkingen ontspannen je huid, spieren, weefsels en gewrichten. Deze massage brengt je in contact met je lichaam en zorgt voor energetische balans
 • DYNAMISCHE MASSAGE: Door zachte, ritmische bewegingen, schudden of actieve bewegingen creëer je diepere ontspanning van binnenuit. Het helpt bij het loslaten en stabiliseren, terwijl het integreert met je lichaam.
 • STRETCHING: Door het stretchen van spieren en gewrichten ontstaat er ruimte en stimuleer je de doorstroming van energie.
 • BINDWEEFSELMASSAGE: Door diepe druk uit te oefenen, kan deze massage diepe spanningen en klachten helpen herstellen. Het activeert het zelfhelend vermogen en werkt laag voor laag naar de kern van de klacht toe.
 • ENERGETISCHE MASSAGE: Stilte en zachte aanrakingen brengen herstructurering van subtiele energieën teweeg.

Tijdens een Integrale Holistische Massage kunnen we ook triggerpoints tegenkomen. Deze voelbare verhardingen in de spieren zijn gevoelig en pijnlijk bij aanraking of rekken. Ze worden gericht behandeld door druk uit te oefenen op de aangedane spieren en triggerpoints.

Werkwijze

De werkwijze van een Integrale Holistische Massage is gericht op het herstellen van het zelfhelend vermogen in alle lagen van je lichaam en geest. De massage kan zacht en contactvol zijn, waarbij je in het moment een veilig contact met jezelf en je innerlijke wereld kunt ervaren. Als er echter sprake is van meer fysieke spanningen of klachten, kunnen diepere technieken zoals bindweefselmassage worden toegepast. Op deze manier kun je op jouw eigen tempo deze diepere spanningen loslaten. Vaak is er al na de eerste sessie resultaat merkbaar. Elke sessie wordt afgestemd op jouw behoeften en kan inzicht bieden in de oorzaak van de disbalans in je lichaam, waardoor niet alleen fysieke lagen kunnen worden geheeld.

De behandelingen zijn zeer effectief, en meestal merk je al direct na de eerste sessie resultaat. Een reeks van sessies (gemiddeld 3 tot 5) kan leiden tot volledig herstel.

Voorafgaand aan de massage is er een kort intakegesprek waarin de massage wordt afgestemd op jouw specifieke behoeften.

Zelfhelend vermogen

De uitwerkingen van een Integrale Holistische Massage kunnen zeer divers zijn, afhankelijk van wat er speelt en hoe de verschillende lagen in je lichaam met elkaar verbonden zijn. Naast fysiek herstel kunnen ook andere aspecten in balans komen en meer rust en ruimte in je leven creëren. Enkele mogelijke uitwerkingen zijn:

 • Herstel van spanningen en klachten in het lichaam, zelfs bij chronische of uitbehandelde klachten.
 • Verhoogde energieniveaus.
 • Verbeterde balans tussen lichaam en geest.
 • Stimulering van het natuurlijke helingsproces van het lichaam.
 • Innerlijke heelwording van binnenuit.
 • Bewustwording en persoonlijke groei.
 • Meer zachtheid en contact met subtiele energieën in je leven.

Ontdek de diepere lagen met een Holistische Massage

Een holistische massage gaat verder dan oppervlakkige ontspanning. Het raakt de onderliggende lagen van je wezen en brengt bewustwording van wat er in de loop der tijd aan spanningen is opgebouwd. Je lichaam geeft constant signalen af die iets zeggen over hoe je je voelt, hoe je met situaties omgaat en wat je allemaal met je meedraagt. Gevoelens, emoties en gedachten worden allemaal erkend en gerespecteerd.

Net zoals we ons huis en onze tuin onderhouden, is het belangrijk om ook ons lichaam en geest te reinigen. Het is een bekend feit dat we aandacht besteden aan de buitenkant, maar het schoonmaken van de binnenkant is net zo essentieel. Dit proces draait om het geven van aandacht aan innerlijke processen, zoals:

 • Het verwerken van emoties: Het toestaan van gevoelens en ze op een gezonde manier uiten.
 • Ervaringen een plek geven: Het integreren van levenservaringen en ze een betekenis geven.
 • Loslaten van onbruikbare (oude) denkpatronen: Het identificeren en transformeren van beperkende overtuigingen.
 • Op een andere manier naar situaties kijken: Het ontwikkelen van een nieuw perspectief en het vinden van veerkracht.
 • Lichaam en geest weer in balans brengen: Het herstellen van harmonie en evenwicht tussen je fysieke en mentale welzijn.
 • Jezelf ontwikkelen: Het stimuleren van persoonlijke groei en bewustzijn.

Door aandacht te schenken aan deze innerlijke processen, krijg je inzicht, wordt er genezing bevorderd en ontstaat er ruimte voor nieuwe groei. Een holistische massage biedt een veilige ruimte waarin je je bewust kunt worden van wat er in je leeft en wat je lichaam nodig heeft om in balans te komen. Het is een holistische benadering die je ondersteunt op zowel fysiek, mentaal, emotioneel als spiritueel niveau.

Een Integrale Holistische Massage duurt 1½ uur en tijdens deze massage maak ik gebruik van de Moxa therapie, in overleg.

Integrale Holistische Massagepraktijk in Oss

Wil je de diepere lagen van jezelf ontdekken en ruimte creëren voor groei? Maak dan een afspraak voor een holistische massage en geef jezelf de aandacht en zorg die je verdient. Neem contact op via onderstaande button voor meer informatie of om direct een afspraak te maken. Ik kijk ernaar uit om je te verwelkomen en je te begeleiden op je innerlijke reis.