Moxa Therapie Massage

Welkom bij Massagepraktijk Koa-De in Oss! Wij maken gebruik van de “wonderlamp”, oftewel de TDP/Moxa lamp, die al eeuwenlang wordt toegepast in de traditionele Chinese geneeskunde. Moxa, ook wel bekend als bijvoetkruid (artemisia vulgaris), staat bekend om zijn verwarmende werking. Bij onze Integrale holistische massage passen wij standaard Moxa Therapie Massage toe.

De elektromagnetische Moxa lamp gaat veel dieper dan gewone infraroodlampen, andere warmte producerende apparaten of sauna’s. Hoewel de naam lamp wellicht misleidend is, geeft de TDP/Moxa lamp geen licht maar enkel warmte. Het bestaat uit een ronde plaat bekleed met 33 mineralen, verwarmd door ingebouwde spiralen. Deze mineralen hebben een therapeutisch effect doordat ze het celmetabolisme van het lichaam versterken.

Moxa therapie biedt talloze voordelen, waaronder het verbeteren van de stofwisseling, het verzachten van ontstekingen en oedeem in de weefsels, het bevorderen van genezing van inwendige organen, het stimuleren van bloedcirculatie en zuurstoftoevoer naar de weefselcellen, het balanceren van het zenuwstelsel, het verdrijven van toxische stoffen uit de cellen, en het bevorderen van lichaamsfuncties die de immuniteit en weerstand ondersteunen. Daarnaast verlicht en bevrijdt moxa therapie pijn bij beschadiging van zachte weefsels en gewrichten, en helpt het bij het ontwikkelen van biochemische stimuli waaraan het lichaam een tekort heeft als gevolg van ziekte, letsel of beschadiging.

Moxa therapie kan worden toegepast bij allerlei soorten (chronische) klachten, waaronder gewrichtspijnen, spierpijnen, rugpijn, schouderklachten (zoals frozen shoulder), reumatische klachten, winterhanden en -voeten, spijsverteringsproblemen en darmklachten, stress, huidklachten, herstel van botbreuken, herstel na een infectie en andere (chronische) klachten.

Let op: De TDP/Moxa lamp wordt niet gebruikt in de volgende situaties: hoge koorts, hoge bloeddruk, middenoorontsteking, oogaandoeningen, pulmonaire tuberculose, ernstige arteriosclerose, bij patiënten met een pacemaker, bij behandeling van de lage rug bij vrouwen tijdens de menstruatieperiode (aangezien hitte bloedverlies bevordert), bij hemofiliepatiënten (aangezien hitte de bloedvaten verwijdt en ze naar de oppervlakte brengt), en tijdens zwangerschap of bij vermoeden van zwangerschap (raadpleeg in deze gevallen altijd een arts).

Het gebruik van de moxa lamp mag geen pijn veroorzaken. Als er toch pijn wordt waargenomen, wordt de behandeling onmiddellijk beëindigd. Let op: Implantaten, metalen of kunststoffen reflecteren de infraroodstralen en worden niet verwarmd.

Bij Koa-De zetten we de TDP/Moxa lamp in tijdens onze Integrale Holistische Massage behandelingen van 90 minuten, uiteraard in overleg met jou.

Massagesalon in Oss

Ben je geïnteresseerd in mijn massagepraktijk in Oss of wil je meer weten over Moxa Therapie? Neem dan gerust contact op, en ik vertel je graag welke mogelijkheden Koa-De kan bieden. Voor meer informatie over de tarieven kun je terecht op onze tarievenpagina.