Yoga in Oss

Heb je tijdens je vluchtige bestaan behoefte aan stilte en beweging? Dan is Yogastudio Koa-De hiervoor het juiste adres. Yoga is ontspannend voor lijf en geest en is er voor iedereen. 4 keer per week geeft Anita in haar Yogastudio in Oss les aan groepen van maximaal 7 personen. Na afloop drinken we een kopje thee om daarna helemaal relaxed naar huis te gaan. 

De beleving van Yoga is belangrijker dan het resultaat. Jouw beleving van een Yogales staat voorop. Er zijn vele vormen van Yoga, bij Koa-De worden de yogalessen door Anita samengesteld. Deze lessen bestaan uit een combinatie van Yoga en Pilates. 

De lessen worden gegeven in een kleine maar gezellige Yogastudio in Oss en met mooi weer gaan we lekker buiten Yoga beoefenen in de tuin. Actief genieten en ontspannen in de frisse lucht. Door buiten Yoga voel je jezelf één met de natuur en de buitenlucht is ook nog eens extra gezond voor je.

Op zoek naar manieren om ontspannen én gezond te blijven?

Misschien ben je pas net op zoek naar een manier ontspanning, of misschien juist al voor een langere tijd en sluit niets aan op je leefstijl. Wil je daarnaast gezond blijven, maar is fitnessen te intensief? Als je dit herkent is yoga misschien wel iets voor jou!

Yoga is voor de meeste mensen een leefwijze aangezien het je balans tussen lichaam en geest herstelt en proactief houdt. Yoga maakt het mogelijk om tot een natuurlijke staat van zijn te komen, waardoor dagelijkse spanningen minder intensief worden ervaren.

Stilte in beweging is een mooie omschrijving voor het beoefenen van deze sport.

Balans tussen lichaam en geest

Bij yoga draait alles om de verbinding die tussen lichaam en geest ontstaat. Van origine is het dan ook afgeleid van het Sanskriet woord ‘’Yuj’’ dat ‘’verbinding’’ betekent. In Nederland en andere landen uit het westen is yoga voornamelijk bekend door de oefeningen die men uitvoert, deze oefeningen brengen de evenwicht in je menselijke systeem terug. Steeds meer mensen leiden een druk leven of ervaren steeds meer druk door de ‘moderne’ levensstijl van tegenwoordig. Dit kan je balans tussen lichaam en geest verstoren, zelfs zonder dat je het zelf in de gaten hebt! Yoga maakt deze balans weer flexibel en levendig. Je leert naar je eigen lichaam te luisteren en creëert bewustwording, kortom: zien en voelen wie je werkelijk bent en hier naar toe leven. 

Yoga is voor iedereen!

Zoals bij Koa-De altijd wordt gezegd: yoga is voor iedereen! Van jong tot oud en met of zonder (fysieke) klachten. Dit wil dus zeggen dat zowel kinderen, tieners als ouderen actief met yoga bezig kunnen zijn.

Ook voor mensen met een (verstandelijke) beperking is yoga zeer goed uitvoerbaar en dit geeft vaak meer rust van binnen wanneer dit nodig is. Ook met fysieke klachten zoals gewrichtsklachten of -pijn is yoga een goed alternatief om gezond en ontspannen te blijven.

Yogalessen Oss

Je gaat snel merken dat je zowel mentaal, fysiek als emotioneel gezien sterker wordt; dat is wat je wilt toch? Ieder mens is uniek, ieder mens is anders en daarom is het verstandig om lessen ‘’op maat’’ te volgen. Dit zorgt ervoor dat jij je kracht uit yoga gaat halen en dat je, zoals de titel al aangeeft, gezond en ontspannen door het leven gaat. Beoefen yoga een keer en bepaal voor jezelf welke voordelen je eruit kunt halen.